پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
پایان نامه کارشناسی ارشد
مهندسی عمران – مهندسی زلزله
موضوع
شناسایی ماتریسهای مشخصه سیستم با استفاده از حل معکوس معادلات حرکت در حوزه فرکانس در سازه ها با نامنظمی در توزیع جرم، سختی و میرایی در ارتفاع
استاد راهنما : پروفسور محسن غفوری آشتیانی
استاد مشاور: دکتر مجید قاسمی
1392
چکیده
هدف این مطالعه، بررسی کارامدی روش شناسایی مستقیم ماتریسهای مشخصه سیستمها (ماتریسهای جرم، سختی و میرایی) با استفاده از حل معکوس معادلات حرکت در حوزه فرکانس در سازههای منظم و نامنظم دو و سه بعدی است. این روش شناسایی توسط آشتیانی و قاسمی ارائه شده و در مورد قابهای دو بعدی مورد برررسی قرار گرفته است. این روش شناسایی بر پایه حل معکوس معادلات حرکت در حوزه فرکانس است و با اعمال تحریک اجباری به درجات آزادی محدودی از سازه و اندازهگیری پاسخهای سازه در تمام یا بخشی از درجات آزادی در نظر گرفته شده، فرایند شناسایی مستقیم انجام میگیرد. در حالت عدم نوفه، این روش قادر به شناسایی دقیق تمامی خصوصیات سازه است و نتایج به پارامتر میرایی وابستگی ندارند. در حالت وجود نوفه در پاسخها و نیروی ورودی، با تعریف پارامتر نیروی ماندگار و با استفاده از روش بهینه سازی حداقل مربعات و کمینه نمودن تابع هدف (مجموع مربعات نیروی ماندگار معادلات حرکت در همهی نقاط فرکانسی منتخب)، بهینهترین مقادیر برای ماتریسهای مشخصه تعیین میشود ]1[.
برای این هدف سازههای دو و سه بعدی غیر برشی مدلسازی و با متمرکز کردن جرم طبقات در تراز سقف و فرض صلب بودن سقفها، درجات آزادی در تراز سقف طبقات محدود شده و با در نظرگیری درجات آزادی در محل مرکز جرم طبقات، ماتریس جرم به صورت ماتریس قطری در نظر گرفته شده است. ماتریس سختی و میرایی با استفاده از مفهوم نرمی محاسبه شدهاند، بگونهای که از جایگزینی ماتریس سختی سازه ثانویهای با هندسه مشابه و مقاطع متفاوت نسبت به سازه مورد نظر، ماتریس میرایی نامتناسب ویسکوز تشکیل شده است. نامنظمیهای در نظر گرفته شده در حالت 2 بعدی و افزایش درجات آزادی موجب افزایش خطای پارامترهای شناسایی شده است. این در حالی است که روش مورد نظر به نامنظمی پیچشی حساسیت نشان نداده است
افزایش میزان میرایی دقت نتایج شناسایی ماتریسهای مشخصه را کاهش داده و ماتریس میرایی بیشترین حساسیت را به افزایش میرایی از خود بروز داده است. با تغییر محل بارگذاری از طبقه اول، دقت شناسایی درایههای ماتریسهای مشخصه متعلق به طبقات پایینتر از طبقه بارگذاری در حالت استفاده از شبه پاسخهای فرکانسی سرعت و جابجایی کاهش یافته است. همچنین درایههای پیچشی ماتریسهای مشخصه سازههای سه بعدی با خطای بیشتری نسبت به سایر درایهها شناسایی شدهاند.
حالت استفاده از شبه پاسخهای فرکانسی سرعت و جابجایی، با افزایش خطا در تخمین پاسخهای سرعت و جابجایی در فرکانسهای خارج از فرکانس بارگذاری و همچنین فرکانسهای کمتر از یک هرتز مواجه بوده است. در سازههایی که فرکانسهای مودی آن خارج از فرکانس بارگذاری و یا محدوده فرکانسی مورد استفاده جهت بهینه یابی قرار داشته است، افزایش خطا در شناسایی فرکانسهای مودی مورد نظر ایجاد شده است. همچنین شکلهای مودی به افزایش میزان میرایی حساسیت نشان دادهاند. در سازههای سه بعدی نیز خطای شناسایی مؤلفههای انتقالی شکلهای مودی با افزایش نسبت میرایی، افزایش داشته است.
براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 630
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1